Dans- en Bewegingstherapie

Ik ben Christel Vermeerbergen, zelfstandig Dans en Bewegingstherapeute sinds 2016.  Ik rolde in 2004 de dans in via dansen met je baby in een draagdoek. Ik proefde van natuurlijk dansen, Biodanza, Nia, Zumba en 5 ritmes. Ik ben nieuwsgierig van aard waardoor ik in verschillende sectoren binnen de sociale sector gewerkt heb. De enige constante door de jaren heen bleef de dans. Ik kwam er al snel achter hoe eerlijk en puur een lichaam in beweging is. Vanaf het moment dat je in beweging gaat gebeurt er iets met je, verandert er iets…steeds opnieuw. Elke dansvorm had zijn kwaliteiten maar ik wilde meer. Ik ben een diepzielduiker. Ik ben iemand die springt en zwemt. Ik hield als kind al enorm van water.

In 2010 ontving ik een goedkeuring om mij kandidaat te stellen bij de 5 ritmes teacheropleiding, ik belde Arteveld Hogeschool in Gent voor inlichtingen en ging op gesprek bij het opleidingscentrum Agape Belgium in Koolskamp. Na hun rondleiding besliste ik om met Niek Ghekiere en Stephanie De Bruyckere verder in zee te gaan.

In 2010 startte mijn 4 jarige opleiding als dans en bewegingstherapeute bij Agape. Ik volgde extra cursussen rond neurologie en anatomie bij Clementine Bergmans, specialisatie in Authentic Movement bij Patrizia Pallaro, zomercursus medische dans en bewegingstherapie bij Dr. Susan Goodill.

Ik ben gecertificieerd LabanMove ment Analyses and Bartenieff fundamentals i.o. Een samenwerking tussen Agape Belgium en het Laban and Movement Instituut in New York. In Amerika valt Laban en Dance and Movement Therapy en Medical Dance and Movement Therapy allemaal onder de masteropleidingen.

In 2015 startte ik met assisteren in het 4e jaar DBT bij Agape…na 2 blokken vroeg Niek, directeur van het opleidingscentrum reeds wanneer ik nu eindelijk mijn praktijk ging starten. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om nog een jaar extra te blijven als hoofdassistent bij hen.

In 2016 kreeg ik de kans om als lichaamsgerichte therapeut mee in de nieuwe groepspraktijk de Kern in Peer te stappen. Ondanks de mooie locatie, het fijne team begon het idee om een eigen praktijk op te richten toch te kriebelen. In december 2016 ging de eerste muur er hier uit. In april 2017 startte ik Bewegen is Veranderen op. In september ging mijn website online.

Dankzij mijn persoonlijk groeitraject bij een danstherapeute in Nederland en een kunstzinnig coach in België leerde ik meer en meer mezelf kennen. Ik ontdekte terug mijn vrouwelijke kracht,  mijn gevoelige sensitieve kant, mijn enorm groot hart, mijn creativiteit en mijn scherp oog om opgelopen trauma’s ook bij andere te ontdekken. Ik kon mijn trauma’s helen en een beter mens, lief, moeder, zuster, therapeut worden….een proces dat ik mezelf toelaat om te blijven leren en groeien hierin.

Vandaar ben ik als DBT aangesloten bij BVCT- ABAT (Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie, Association Belge d’Arts Thérapie). Persoonlijke connecties via ADTA (American Dance Therapy Association) en NVDAT (Nederlandse Vereniging voor Vaktherapie). Dit om mijn therapeutisch handelen blijvend te toetsen en te vernieuwen. Ik vind levend leren zowel vanzelfsprekend als een vereiste in mijn werkveld.  Ik blijf in contact  met AgapeBelgium via mijn deelname in studiedagen, supervisie en modulaire opleidingen zoals LMA en hun ceremonies.

Mijn hart ligt bij de individuele therapie sessies. In zo’n sessie weet ik meestal niet op voorhand wat mijn cliënt nu wenst in te brengen. Dit onverwachte tracht ik steeds procesmatig op gang te brengen en te ondersteunen. Steeds kijkend vanuit een creatieve bril, empowerend, in wederzijds vertrouwen, voldoende transparant en in alle veiligheid en verantwoordelijkheid.  Als therapeut steeds in afstemming met jouw als cliënt om jouw expressie te kunnen containen zodat er een transitionele ruimte ontstaat waar jouw heling mag ontstaan.

Mijn reclame ligt ook in de groepssessies. Hier kan je komen proeven, mij leren kennen, info vragen en kijken of dans en bewegingstherapie iets voor je kan betekenen. Hier kan je proeven van de kracht van de groep, de cirkels, de deelrondes. Trauma’s ontstaan meestal in relatie met, vandaar heel je trauma’s ook best in relatie met, de groep is de plek om te delen en te ontvangen, te dragen en gedragen te worden, samen op weg begeleid ik jullie graag.

Na het hoofd en het hart in beweging gebracht begon de ziel zich te roeren en ontdekte ik verschillende ceremonies zoals vrouwencirkels, vuurlopen, zweethut en de vision quest. Tevens het plezier van penseel te hanteren tijdens het schilderen, touch drawings, soul paintings, …allemaal technieken om mijn denken eventjes te lossen en mijn innerlijke kleuren te volgen. Of als beweging te intens is voor je kan ik beroep doen op al mijn creatieve expressie technieken. Mijn volgend project is een tuin ontwikkelen volgens de principes van permacultuur. Op termijn kan ik vanuit de praktijk in beweging is veranderen ook met je in verbinding gaan met de natuur.

In mijn privé leven ben ik getrouwd met een aantal kinderen waarvan er ondertussen al 4 het nest uitvlogen. Sinds kort zijn wij ook gelukkige grootouders. Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar jouw verhaal en hoop ik je snel te ontmoeten bij Bewegen is Veranderen!

Wens je mijn volledige loopbaan in te kijken? Voel je vrij om verder te klikken cv.

Heb je een vraag?

Wat je vraag ook is, graag lees ik hem. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Adres

Kazernelaan 313
3530 Helchteren

Bel Me

+32(0)478 – 666 286

E-mail Me