Dynamische Meditatie Dynamic

OctoberOct 21 2018 20:00 - 22:00 Europe/Brussels

 • hours

  • hours
  • days
  • weeks

-

praktijk-min

Er is een verschil met de Oosterse manier (in stilte) van mediteren en Westerse manier (in beweging) van mediteren. In onze gejaagde Westerse samenleving hollen we onszelf wel eens voorbij. De bekommernissen in ons hoofd leggen we niet zomaar stil. Spanningen zetten zich vast op ons lichaam. We zijn niet gewoon om in stilte te leven en stilte voelt voor de meeste van ons vreemd aan. Vandaar hebben mensen voorbereiding nodig om in stilte te komen. Vanuit DBT maken we het liefst gebruik van dynamische meditaties zoals die van Osho. Door eerst te bewegen maken we terug contact met het lichaam en zijn mogelijke blokkades. We zakken in ons lichaam en onze ademhaling ondersteund ons hierin. In een verdere fase maken we terug contact met onze innerlijke wereld van emoties, gedachten, gevoelens, sensaties, … we verleggen de aandacht van buiten naar binnen, van spreken naar stilte, van denken naar gewaarworden en we geven ons lichaam de gelegenheid om aan de oppervlakte te brengen wat het vaak ongemerkt allemaal meedraagt.

In dynamische meditaties trachten we enkel getuige te zijn van ons zelf, zonder oordeel, zonder te interveniëren in wat zich aandient in het moment. We oefenen in het hier en nu aanwezig zijn in alle mildheid naar onszelf.

Ideaal houden we dynamische meditaties liefst in de ochtend op nuchter maag of na 3 uren van een maaltijd. Je boekt het meeste resultaat indien DM in groep uitgevoerd worden. Ik probeer de meditaties zoveel mogelijk 3 dagen achter elkaar aan te bieden. Opgedane ontdekkingen en inzichten krijgen zo de kans om verder geïntegreerd te worden in je dagelijks leven.

Via de agenda krijg je meer zicht op de specifieke verschillen per dynamische meditatie. De nataray is bijvoorbeeld een heel speelse en dansbare meditatie terwijl the dynamic een fysiek intense en sterk gestructureerde meditatie techniek vraagt. De meeste meditaties zijn voor iedereen toegankelijk en worden in open groep gegeven dwz dat je op elk moment kan instappen na inschrijving weliswaar. Enkel the dynamic bijvoorbeeld is niet zo geschikt indien je met ontstekingen aan de gewrichten kampt of andere chronische pijnen. Ook hier proberen we de groepen klein te houden zodat ik als therapeut jullie op de meest kwalitatieve manier kan begeleiden in jullie proces.

Aanmelden

Vul onderstaand formuliertje in.

Kosten

24€ per keer

Tot bewegen is veranderen!

 • 0

  days

 • 0

  hours

 • 0

  minutes

 • 0

  seconds

Event expired

Event is in progress

Book this event
Additional information
View Cart Proceed to payment
Import to Google Calendar
 • Schedule

 • Guests

 • Attendance

 • Shop

 • Forecast

 • Comments

Oct 07 20:00
Start van de groepssessie
Je draagt best comfortabele kleding en je mag je schoenen uitdoen bij het binnen komen.
Oct 07 22:00
Einde Groepssessie

Product

Name

Quantity

Price

Action

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io